Grav-Idis

31+4

Det var allt från mig!

Återupptagen pokerkarriär

Nu när jag inte gör mycket annat än att gå hemma om dagarna provade jag på att återuppta min pokerkarriär. Premiären startade relativt bra till och med. Landade på några ören plus då jag kom 8:a i en turnering med 184 personer :)
Det jobbiga i det hela är att jag skickar in min dator på lagning idag (äntligen) så nu måste jag bråka med Pontus för att få tid vid hans dator, men jag får väl dra någon rövarhistoria om att det är mitt jobb numer.

Annars har jag hunnit med ett besök hos barnmorskan idag. Hon var inte helnöjd med mitt sf-mått som endast ökat med 1 cm de senaste 3 veckorna och följer därmed ej kurvan. Detta innebär att om det inte ökat till nästa vecka kommer vi bli skickade på ett tillväxtultraljud för att se så honan i magen växer som hon ska. Att få chansen att få se henne är ju inga fel, bara hoppas att det är som det ska också, men det tror jag. Om hon skulle vara lite mindre är det väl bara bra, inte lika mycket att klämma ut. Elelr som Veronica sa att då kanske hon stannar några veckor extra o växer till sig så att hon kommer 11-11-11.

Kunglig bebis

Hur intresserad eller ointresserad man än är så vet nog dom flesta vid det här laget att det blir en kunglig bebis nästa år. Detta medför att diverse spelbolag lagt upp olika namn/vikt/längd/kön/tider på dygnet som ungen föds som man kan spela på. Det får mig att undra om det inte vore en bra idé att innan dom berättar för halva världen om vad det är och vad h*n ska heta osv så smygberättar dom det för, låt åt säga MIG, så jag kan jag slänga in en peng på det oddset. Ska skicka ett brev och fråga, eller är dom så moderna att dom har mejl tror ni?

I övrigt så är förklaringen till att jag är uppe alldeles för tidigt att jag numer är väldigt hungrig på morgonen, så när Pontus går upp kan jag inte somna om förrän jag ätit frukost. Efter frukosten idag visade det sig att lillpluttan i magen hade ett gympapass inbokat som hon hållt på med men nu verkar hon vara klar så det är väl sovdags igen :)

Kanske kan återkomma med speloddsen på vår bebis sen. Har hört att en pojkbebis är en riktig högoddsare, ger många gånger pengarna tilllbaks. Nån som känner sig vågad och vill satsa några slantar?

En helt vanlig torsdag på sjukhuset

Om ni vill ha tips på vad ni kan göra en helt vanlig dag om ni har 300 kr och 8 timmar över ska jag berätta det för er nu!
1. Ring sjukvårdsrådgivningen på nummer 1177 och förklara att du har synbortfall på ena ögat för tredje gången samma vecka följt av lätt huvudvärk och undra vad det kan bero på, berätta även att du är gravid "ifall det kan ha något med saken att göra". Få som svar att du bör kontakta vårdcentralen och få en tid hos en doktor samma dag eller dagen därpå och att man inte ska få påverkad syn av att vara gravid så det kan uteslutas.

2. Ring vårdcentralen och berätta återigen om symptomen samt att du kontaktat 1177, undvik att säga att du är gravid eftersom det ändå inte har något med saken att göra. Få frågan ifall du är gravid och svara ja, få även frågan om du är bekymrad, tyck att det är väl klart somfan man inte känner sig tillfreds med att vara halvblind med jämna mellanrum. Bli ombedd att vänta en stund medans sköterskan du ringt kontaktar din barnmorska.

3. Bli uppringd av sköterskan som kontaktat din barnmorska. Bli ombedd att på barnmorskans utlåtande kontakta förlossningen så dom kan utesluta havandeskapsförgiftning (detta gör man genom att kolla blodtrycket som tar ca 1 minut) eftersom din barnmorska 5 minuter från ditt hem inte har tid.

4. Ring förlossningen, berätta återigen om symptomen och att din barnmorska sagt åt dig att ringa. Få som svar att det är ju synd att du ska behöva åka ända dit men att det är bara att komma in.

5. Ring Pontus och fråga om han kan skjutsa dig till förlossningen, njut i en sekund av en stressad Pontus som tror att det är dags, berätta sedan att det bara är för att kolla blodtrycket.

6. Gå in på förlossningen och förklara varför du är där (återigen berätta om dina symptom som nu har avtagit), bli ombedd att sitta och vänta.

7. Få prata med en läkare, berätta om dina TIDIGARE symptom, bli skickad till labb för provtagning. Kom tillbaks för att få veta att alla värden är bra.

8. Ligg med en kurva och lyssna på bebisens hjärtljud i ca 15 min.

9. Vänta någon timme i väntrummet på jourläkaren, (här går Pontus och lägger i pengar i biljettautomaten för första gången, då har vi varit där i två timmar) träffa sedan denna som misstänker att du har migrän. Få en "remiss" till AKUTEN (???????????????????????) för att träffa en läkare där. Ifrågasätt om det är någon mening, om det nu är migrän finns det väl ändå inget att göra. Få som svar att det är ändå bra att få en diagnos.

10. Gå till akuten och vänta där en stund, betala 300 kr och bli tillsagd att sätta dig i väntrummet.

11. Bli uppropad av en undersköterska, tänk "skönt, då är vi snart klara". Bli visad till ett rum där undersköterskan lyssnar på när du berättar om TIDIGARE symptom samt tar puls, temp och blodtryck och få höra att ni snart ska få träffa en sjuksyster och sen en doktor (under denna snart-period går Pontus ytterligare en gång och lägger i pengar i biljettautomaten, det har nu gått två timmar till)

12. Bli utflyttad från rummet på grund av platsbrist. Ifrågasätt varför du är där och om det är någon mening att vänta eftersom du inte har ett så akut ärende och dina symptom har försvunnit. Bli tillsagd att du inte rekommenderas att åka hem, "om det nu är migrän krävs rätt medicinering", du ska få träffa en sjuksyster snart.

13. Vänta någon timme och få träffa en sjuksyster som vill ta blodprover. Berätta att du redan gjort det tidigare under dagen och visa dom felfria resultaten. Förklara ytterligare en gång om dina TIDIGARE symptom. Låt sjuksystern ta puls, temp och blodtryck på dig och bli ombedd att vänta en stund på doktorn..

14. Säg hejdå till Pontus som behöver hem och mata katterna (och parkeringstiden har gått ut ytterligare en gång = +2 timmar).

15. Vänta ytterligare två timmar (totalt 8 timmar nu). Gå sen fram och berätta att du tänker gå hem nu och att du väntat tillräckligt. Bli då tillsagd att det är din tur varpå tanten i luckan frågar doktorn bakom henne om han kan prata med dig lite snabbt. Doktorn frågar dig om du vill det, varpå du säger att det misstänks migrän, så då finns det väl ändå inget att göra? Doktorn säger återigen vill du bli undersökt, eller ska jag ta någon sjuk person istället? (han uttröck sig inte riktigt så, men det fanns i undertonen). Säg återigen att det finns väl ändå inget att göra om det nu är migrän? Varpå doktorn svarar "nej, har du inga symptom kvar kommer jag ändå skicka hem dig med rekomendationen att ta alvedon".

16. Bli arg, frustrerad och ledsen och undra vafan du blev skickad till akuten för där man bara får hjälp om man har en kroppsdel med sig i påse. Undra även varför dom tidigare 27 personerna du sagt att du inte har några symptom kvar till inte sagt något om att du kommer bli hemskickad då..

17. Stanna på Mc Donalds och ät mat eftersom du varit utan i 12 timmar

Nu ska jag mejla en ordlista till akuten med ord som snart och strax och förklara att dom inte innefattar flera timmar!

Lillpluttans rum

Nu har vi äntligen fått lite ordning på knodden i magens rum. Bara att hålla tummarna för att det verkligen är en tjej för annars är det lite väl mycket rosa.
Skylt som jag inte kunde motstå att köpa när vi var på Ullared, den kostade ju baaaaaaaaaaara 14 kr
Tänkte att det kunde vara skönt att ha någon stol att tillbringa alla kommande nätter i. Dessutom tror jag det kan vara skönt att ha när hon blir lite större och leker själv så man kan sitta med utan att kravla sig ned på golvet varje gång.
Gosisar. Kittyn fick hon av Veronica, bakre kaninen fick jag när jag föddes och den sista är inköpt på Ullared.
Tavla som Pontus insisterar på att vi ska ha kvar. Jag tycker den är lite väl i ett barnrum, men det är trots allt Pontus bror som målat den. Vi får väl se vem som vinner fighten, tills vidare får den hänga kvar.

Snabbupdate!

Har inte hänt så värst mycket med magen på sistens tycker jag (ser till och med mindre ut än tidigare), förutom att den klättrat uppåt och börjar högre upp nu :)

RSS 2.0