CURLING igen

Nu är det repris av curlingen som gick inatt på tv. Då hade man ju kunnat undvika att se resultatet och titta på den nu istället. Då kanske man hade vart piggare idag. Hursom vart det spännande på slutet igår, så i slutändan var det väl värt att vara vaken. Hade vart mer ovärt om dom förlorat ;P


Curling

Curlingfinal på tv nu, Sverige-Canada om någon har missat. Pontus och jag skulle kolla på det. Han tittade i uppskattningsvis 5 minuter (nu fes han) sen somnade han.

Värt sällskap!!!!

HEJA SVERIGE!

En erfarenhet rikare

Idag har jag samlat på mig en ny erfarenhet genom att lämna plasma. Det var som att lämna blod fast tog MYCKET längre tid och så fick man en 50 kr mer för det. Inte illa ;P

Nu har jag även skrivit klart min hemtena. Orkar inte skriva mer så jag komplitterar hellre (om det behövs) istället. Då vet man iaf vad det är som saknas och han/hon vill ha mer av.

Dags o laga mat nu!
HAJDO!

Tömde mobilen på bilderJag och SkorpaKottekatt med sin favvopennaPontus pappas pepparkakshusSkorpKotte-råttaKottekatt unt skorpKotte-råttaKotte-sötIdis unt skorpFin bil på BergvikSkorpaSöt-FridaMitt sommarparadisJag badar
Smultron o filMamma mu
Lillebrors kontrakt till Ante som han skrev när han var typ 7-8-9 år
Jag i mustaschMina f.d. fina naglarJag rensade en låda Pontus hade och hittade diverse kul saker
Pontus låda-fynd


Pontus låda fynd: födelsedagskort 13 årLiten SkorpaLiten SkorpaLiten SkorpaKaninskorpaSkorpa på upptäcksfärdTrött SkorpaSöt skorpaDataskorpaDataskorpaÖlskorpa
SkorpkramSkorpinen
Platt SkorpaSkorpinen

I got a job!

Wii, nu har jag fått anställning av Norstat som telefonintervjuare.
Nej, förmodligen inte det roligaste jobbet men ändock ett jobb. Något som är bra är att man har chans att i princip välja vilka dagar i veckan man vill jobba och det är 16-21 så det krockar inte med skolan.
Fyra av fem toasts!

Kämpa, kämpa

Håller på för fullt med hemtentan som ska vara inlämnad imorgon klockan 23. Har gjort 3 av 4 av uppgifterna nu (lite tillägg ska dit bara), så hinna borde jag ju iaf. Vore dock skönt att få den klar liite innan 23 så man slipper sitta en hel fredagkväll :)

Darin kräver svar

Så det är väl bäst att lyda!


Hoppas det syns någorlunda.
Förövrigt vill jag säga att jag TROR att jag klarade tentan. Om inte är det nåt B slarvfel som jag gjort och isf blir jag oglad

Läkemedelsräkning

Det har jag ägnat mig åt hela morgonen. Tenta klockan två. Kommer jag klara det?
Med ENORM tur så. Det är så enkel matte men det sätter sig inte ändå. Enda vi egentligen behöver kunna är Mängden verksam substans = Styrka * Volym (MVS/S=V, MVS/V=S). Men sen krånglar dom ju till det somfan så man inte har koll på vad som är vad och så blir det jättejobbigt på en gång.
Men om jag räknar alla tal 7 gånger och kommer fram till ungefär samma svar varje gång borde jag ju klara det.

Exempel på en uppgift:


Riktigt skojigt, nån som känner sig manad att försöka? Ni kan få svaret sen om ni vill ;)

Det går bra nu

Fick ett trevligt telefonsamtal idag. Ska på arbetsintervju på torsdag klockan nio.
Det är för norstat som telefonintervjuare. Antagligen inte det roligaste men ett extrajobb är det iaf. Tänke jag skulle kolla vad det är.

Dessutom kom det massa paket på posten idag. Jag beställde två t-shirtar från phoenixtshirt.com i måndags. På deras sida står det att man ska ha t-shirtarna ABSOLUT SENAST 3 dagar senare. I fredags hade jag fortfarande inte fått dom så jag skickade mejl och fråga vart dom tagit vägen.
Till svar fick jag att dom hade skickat dom i måndags och att det var konstigt att jag inte fått dem, att dom inte står för postens slarv, sa att jag skulle ringa och höra om dom kunde spåra paketet, vilket dom inte kan för det fanns inget nummer på paketet, så jag mejlade tillbaks igen. Då sa dom att det var olyckligt men att dom gillar glada kunder så dom skulle vara snälla och skicka ut nya t-shirts. Dessvärre fanns det inte i storlek så den ena blev i en storlek större och den andra skulle dröja.

Både Pontus och jag tänkte "bullshit" dom har säkert bara missat att skicka t-shirtarna annars skulle dom inte vara så tillmötesgående.

MEN, idag dök 3 t-shirts upp på posten (och jag antar att det kommer en till så fort dom fått in den i lager). Vilket innebär att det var posten som slarvat denhär gången. Därmed måste jag erkänna att dom har väldigt bra service eftersom dom stod för ersättningen fast det inte var deras fel, och därmed rekommenderar jag dom starkt. Ett litet påpekande är dock att kolla storlekarna för jag beställde M på en tshirt som sedan blev L eftersom M inte fanns kvar och L sitter bättre, vanligtvis brukar jag oftast ha S :) Pontus t-shirt vart tvärtom, jättestor.Dessa två var det och är alltså härifrån!

Mycket tjat äre

Äre nu jag ska be om ursäkt för att jag inte uppdaterat på sååååååå länge?
Jag hoppar den.

I onsdags fick vi en hemtenta utdelad i ämnet hälsopsykologi. Vi ska analysera och skriva om en bok som heter "när livet stannar". Den handlar om en tjej som miste sin man, två barn(av tre), bästa vän och bästa vännens familj i tsunamin. Så jag åkte ner och köpte den boken på onsdagen och ägnade kvällen och torsdagen åt att läsa ut den.

I fredags ägnades dagen åt att åka till jysk och köpa två stolar till till vårt matsalsbord samt att städa, städa och städa.

I lördags kom pappa, Ullis, Lukas och Max hit. Då åkte vi till Vedugnen och åt sen till nöjes och bowlade. Jag vann över Pontus, pappa vann över alla!

I söndags åkte vi, plus Tobbe, till Sunne och åkte skidor. Nu är jag än en gång påmind om hur tråkigt det är och att jag inte behöver göra det igen. Dessutom var det typ 18 minus så hela ansiktet var is när man kom ner.

Igår var det tänkt att jag skulle börja med min hemtenta. Men Max bestämde sig för att inte följa med och åka skidor en dag till (som Lukas, Ullis och pappa gjorde), så han och jag spelade tv-spel istället. Sen ägnade jag resten av dagen åt en enorm huvudvärk så det vart inte mycket tenta då heller. Vid sextiden åkte folket hem till Ärla igen.

IDAG har jag ägnat mig åt läkemedelsräkning som vi har tenta på imorgon. Det roliga med den är att vi inte får ha några fel, inte ens ett halvt. Dom tycker att det inte är så bra om vi har fel på den tentan eftersom det i praktiken kan leda till att någon dör om vi räknar fel. Men lite svinn får man väl räkna med?

Imorgon skriver jag alltså tenta och kommer förhoppningsvis igång med min hemtenta som ska vara inlämnad på fredag klockan 23! Jag vet inte ens hur man skriver en uppsats eftersom vi inte fick lära oss det på lekskolan (Nti) så det blir spännande. På fredag ska jag dessutom lämna plasma på blodcentralen. Ny erfarenhet. SPÄNNANDE!

På återseende


Nu ni, första tentan AVKLARAD

Med ett helt halvt poäng klarade jag mina första 3 starka poäng på högskolan. Ujujuj

Minns åt mig är ni snälla!

Hade jag kul i lördags eller har jag bara glömt att jag slagit till mig någon annan dag?
Någon som kan minnas åt mig? Eller kan det helt enkelt vara då att Pontus misshandlar mig när jag sover.
Hursom har jag ett lagom stort fint blåmärke på sidan av låret. VAJERT!Inte den finaste bilden som publicerats av mig tror jag


Gårdagens shoppingLjusslinga från Underbara Hem i Eskilstuna. 99 kr ett KAP!

Helgen som varit

I helgen åkte jag till Eskilstuna framförallt för att fira Emma som fyllt år fast lite annat hann jag också med.
I fredags när jag kom åkte jag hem till mammas kille, även min f.d. lärare. Där bjöds det på fläskfilé och potatisgratäng. Mycket gott! Fick även höra en hel del skvaller om Nti ;D
Sedan åkte jag hem och sov i mammas alldeles för mjuka säng (inte konstigt att du har ont i ryggen MOR).

På lördagen tvingade en bakfull och ångestfylld lillebror mig att hämta honom i Torshälla. Sen tog vi en sväng till systemet och vidare till storebror och Karro.
Väl hemma igen spelade lillebror och jag pokerturnering och sen skjutsa han mig till Emma. Där var det MÅNGA partyglada brudar. Var mycket trevligt, men när det var dags att gå ut kände jag mer för att sova så jag, Johanna och Fran tog en snabb sväng förbi Johanna och Darin sen fick jag skjuts hem av Fran och Eric.

Söndagmorgon var det rolig bakfylla som gällde. Först skön huvudvärk, sen åkte lillebror och jag till papps och Ullis och då tog illamåendet över istället (kan ha berott(?) på lillebrors körning). När vi hade spisat mat där åkte vi hem igen och strax därpå åkte jag vidare mot Karlstad.

Väl hemma överraskade Pontus med både ros och present :)
Rosen är numera mer eller mindre uppäten av Kottekatt men presenten är allt kvar:

En jättefin ring i vitt guld och ÄKTA DIAMANTER. Viktigt att poängtera! Pontus tyckte att jag skulle ta närbild på dom så dom såg större ut men vi hade dessvärre inte tillräckligt bra kamera för det.
En riktig överraskning var det iaf - klad Ida!

Dagens inköp

3 små söta från Ellos


19:90kr/st minus rabatt. Kan det bli bättre?

Jag blir tokig

Nu har min realtivt nya dator slutat sammarbeta!
Det kom upp en "starta om datorn, nu eller senare?" Jag tröck efter många "senare"-tryck på "nu". När jag startade om kom jag inte nån vart utan blev stillastående med ett blinkande streck så jag stängde av.
När jag startade igen kom alternativen "starta windows normalt", "starta windows i felsäkert läge" och "senast fungerande konfiguration" upp.
Jag bärjade med  "starta windows normalt" ---> bluescreen, tillbaks på samma plats igen
sen tog jag "senast fungerande konfiguration" ---> bluescreen, tillbaks på samma ställe
tillslut tog jag "starta windows i felsäkert läge" ---> blinkande streck, kommer ingen vart

JAG BLIR TOKIG!
Nu blir jag tvungen till att försöka vinna en dator (A)

Dagens shoppingSka vi bakiskolla skärgårdsdoktorn på söndag m0e?

Kiss, kiss, kiss

Nu när jag är student
har jag inte råd med nån present
särskilt inte en biljett
till min och min brors drömkonsert
Därför vore det kul
om jag nu i jul
kunde ge bort denna grej
som skulle föra min bror och mig
tillsammans till Stockholms stad
ja, då skulle jag bli SUPERGLAD!


Detta resluterade i:

Hej.
Först och främst får jag be om ursäkt att jag inte hört av mig tidigare!
Vår reseleverantör har haft problem med hotell, men nu ska det vara fixat.
Lite information har jag däremot fått fram!
Vi kommer att bo på Scandic Anglais i Stockholm.
Hotellet ligger intill Humlegården vid hjärtat av Stockholms affärs- och nöjesdistrikt.
Adress:
Scandic Anglais
Humlegårdsgatan 23
102 44 Stockholm
www.scandichotels.se/anglais
Jag vill att du mailar mig namnet på den personen som du vill ta med dig på resan.
Konserten börjar på Stockholms Stadion kl. 19:30, förband är Mustasch och Europe.
Innan konserten kommer vi samlas för en gemensam middag med samtliga vinnare och representanter för Svenska Spel.
Det är inte klart vart vi ska vara än, jag återkommer med det.
Om du har några funderingar så tveka inte att höra av dig via mail eller telefon.
Jag kommer återkomma så fort jag har någon mer information.
Hoppas du är lika laddad som vi på BingoLive är!
                             Med vänlig hälsning// Joakim


Jag har alltså vunnit hotellövernattning, middag och konsertbiljetter till Kiss (okej, kunde vart ett roligare band) till mig och min storebror värde 5990!!

KUUUUUUUUUUUUUUUUUL!!
Jag hade ingen aning om att jag vunnit ens förrns nu eftersom jag inte hittade sidan med vinnare och inte orkade leta så noga eftersom man ändå aldrig vinner sånthär.


Sick, sick, sick!!!

Kollar på tv4+ nu. Det handlar om mammor som i princip gör sina ungar till dockor för att dom ska vinna skönhetstävlingar. En av ungarna får inte ha glasögon på sig för då blir hennes mamma arg. Hon måste ha linser. Hennes ålder? 9 år! Ajuste, hon är även opererad för hennes mamma tyckte hon var ful, och hon ville ju inte ha en ful unge. Så hennes öron är "förbättrade".

JÄVLA IDIOTER

Bilder

De utlovade bilderna :)De två sista bilderna visar hur det ser ut när blixten inte förstör, lite mysigare :)

Ibland har man tur!

Vi var tillbaks på jysk idag för att hämta vårt nya soffbord. Jag kikade till vårt matsalsbord med för att se att priset inte förändrats då dom har en tendens att sätta ner varor hela tiden och har 2 veckors prisgaranti.
Och idag hade vi tur! Våra stolar hade gått ner från 699 till 350 kr. Detta gjorde att vi fick tillbaks 900kr. Dessutom ska vi köpa till två stolar som vi alltså bara behöver betala 700 för istället för 1400.

Nu ska jag slänga in bilderna på hur det ser ut på datorn och lägga upp så ni får se ;)

Feb. 9, 2010

Det var något "spännande" som slog mig nyss.
Vår kottekatt har fått dille på sugrör, jag kan inte begripa vart det kommer ifrån. Så fort han ser ett sugrör ståendes i ett glas någonstans snor han det och börjar leka med det.
Detta får mig att misstänka att nästa gång det är sugrörsfest här kommer Kotten vara full, stackars katt :P

Nu fick ni en sneak-a-peak på nya tv-möbeln med ;)
Resten kommer nog ikväll

Slit och släp hela dan!

Nu har vi flängt runt hela dagen. Först till jysk och kolla in ett matsalsbord + soffbord sen hem, sen hämta släpkärra, sen till jysk och köpa matsalsbord, sen hem och lämna av bordet samt slänga ut lite saker på blocket och så åka och lämna släpkärran och åka hem.

Sen har vi monterat möbler, blandat med att städa och sälja av gamla möbler. Har vart 3 pers vid 2 tiillfällen här och hämtat ett bord och en tv-bänk :)

På tisdag ska vi få vårt nya soffbord med så då kanske jag kan slänga in lite bilder på hur det ser ut :)

Nu ska jag ägna mig åt köpinggänget på tv
 

Haido!

Disney on ice

Kom precis hem från Löfbergs lila arena och Disney on ice! Själva föreställningen var ungefär som vanligt. Börjar kännas som det är lite samma sak varje år, inte så stora förändringar till skillnad från när man var liten och dom bara fokuserade på en film, då var det ju olika varje gång :)

Aja, Disney on ice i karlstad får 4 av 5 toast. Nåt som jag tyckte var lite b var att dom inte orkat ta bort reklamen i isen, men man kan ju inte få allt :D

Lite suddiga pics:

Observera damen nere i hörnet med en kamera. Hon satt och filma HELA föreställningen. Måste vara jättevärt att ha, NOOOT.

Och så de fina isstatyerna utanför:En onges kommentar: Är det äkta is?


Det var min och Pontus kväll det :)

Inbrott

Nu har Pontus och jag provat på att göra inbrott. Dock var det i vårt eget förråd.

När vi flyttade in hängde det ett hänglås på vårt förråd (det satt fast i ena änden så dörren gick fortfarande att öppna). Det extralåset hade någon tagit bort nu, antar att det är hyresvärden. Det enda som inte var så bra med det var att klantarslet hade lyckats förstöra vårat lås med så nyckeln inte gick att vrida om.
Detta leder till två alternativ - ringa KBAB och vänta ungefär fram till sommaren på att dom tar arslet ur vagnen och öppnar vår dörr eller åka till Pontus jobb och hämta en bultsax och knipsa upp vårt lås.
Vi valde alternativ två. Det tog ca tre sekunder att knipsa upp låset så ni kan känna att era saker som står i förråd (med ett halvdant lås) står säkert från och med nu :)

Anledningen till att vi skulle ta oss in i förrådet var för att hämta en upphängsningsanordning för tv:n så nu hänger den på plats på nya tv-bänken. Börjar bli riktigt stiligt nu!

Hejhej, hallå dagboken

Idag har det varit en produktiv dag. Tenta 8:15, färga Veronicas hår och sen till ikea vid fyra och tjata till mig en ny tv-bänk.
Så nu har superduperduktigaPontus och jag snickrat ihop den i x antal timmar. Nu måste jag bara hitta ett vitt soffbord sen är allt tiptop!

Bokhyllan såg ut ungefär såhär:

Största skillnaden är att vi skippade skjutdörrarna (just skjutfunktionen inte dörrarna). Det kändes överkurs!
Ni kan få se bild på resultatet vid senare tillfälle. Ska bara göra oss av med lite gammal tv-bänk och sånt kul först


Puss o godnatt!

TENTA nummer 746

Denna gång ska det gå. Förra gången missade jag med 1.5 poäng (p.g.a. att det saknades TVÅ elaka ord).
nu sätter vi dethär!!

Tog några tillGillart?

Piercing

New piercing..Vad tycks?


One piece, kosedresser

Jag tittade på Kissies och Amirs framträdande i Aschberg. När Kissie, förlåt Alexandra, nämnde något om att modebloggarna i Norge använde overaller i olika färger var jag tvungen att kolla upp detta. Resultatet:
Haha, kan det bli snyggare? Synd att jag inte skulle shoppa något mer på ett tag annars hade jag nog köpt allihop ;D

Vill ni köpa finns dom här och kostar cirka 1800 svenska kronor. Ett kap!

Blivande Pokerproffs

Nu kanske ni tänker "lägg ner Ida, du kommer aldrig bli något proffs" och må så hända men nu är lillebror i lärningsfasen och jag ska lära honom allt jag kan. Idag har han vunnit.... PAM PA DAM 14 kronor. Det ni!

Bäst du pallrar dig hit nu lillebror så jag kan lära dig att vinna mer än 14 kr ;)Tur i spel har han i alla fall, på bilden syns några av de förtielva förstapriser han vann när vi var på gröna lund för X antal år sen, observera NÅGRA. Nej, det var inte vinst varje gång!

RSS 2.0